Programări

tel:021/9672

Recomandări RAR

Registrul Auto Român a înregistrat în ultima perioadă peste 72.000 de autovehicule second-hand importate din Uniunea Europeană, o parte dintre acestea fiind cu probleme la sistemul de frânare, la sistemul de direcţie dar şi în ceea ce priveşte poluarea. Îngrijorător este faptul că printre acestea au fost depistate şi vehicule ce figurează a fi furate, de la începutul anului şi până în prezent înregistrându-se 100 de autovehicule în toată ţara. Astfel, RAR informează şi recomandă tuturor cetăţenilor să cumpere numai vehicule ce au carte de identitate.

În conformitate cu prevederile articolului 6 din Ordonanţa nr.78 din 24 august 2000 cu modificările şi completările ulterioare, privind omologarea vehiculelor rutiere şi eliberarea cărţii de identitate a acestora, în vederea admiterii în circulaţie pe drumurile publice din România, „Este interzisă comercializarea unui vehicul rutier care nu a fost omologat, de tip sau individual, ori căruia nu i s-a eliberat cartea de identitate a vehiculului de către R.A.R conform prevederilor prezenţei ordonanţe”.

Faptul că pentru un vehicul au fost finalizate prestaţiile specifice instituţiei noastre şi, implicit, i-au fost eliberate documentele necesare înmatriculării în România, scuteşte cetăţeanul de orice complicaţii ulterioare. Precizăm că pentru vehiculele second-hand care urmează să se înmatriculeze în ţara noastră, pe lângă emiterea cărţii de identitate, RAR efectuează verificarea tehnică şi certificarea autenticităţii vehiculelor. Practic există garanţia că acel vehicul este într-o stare tehnică bună, elementele de identificare sunt conforme şi că acesta nu figurează că furat în bazele de date la care RAR are acces. Acelaşi mod de lucru trebuie aplicat şi în situaţia cumpărării unui vehicul nou de la un dealer autorizat, acesta având obligaţia de a-i înmâna cumpărătorului originalul cărţii de identitate a vehiculului, cu excepţia vehiculelor cumpărate în leasing.

Comunicatul de presă a fost publicat în data de 03/11/2008